Zvířátková exkurze Brno – SVČ Lužánky, Technické muzeum Brno

V úterý 27. února se žáci prvního a druhého ročníku zúčastnili výukového programu o chovu domácích mazlíčků.

V průběhu dopoledne se žáci dozvěděli spoustu zajímavých informací o dělení živočichů podle stavby těla a způsobu života, i ideálních chovatelských podmínkách. V areálu SVČ Lužánky Brno jsme měli možnost sledovat a prohlédnout si mnoho druhů zvířat, které by mohl doma chovat každý z nás.

Žáci byli nejvíce nadšení z výběhu s morčaty, jejichž celkový počet se pohybuje okolo 120 kusů, ale výjimečným zážitkem byla i možnost pohladit si potkana, králíka, užovku, želvu nebo agamu. Nechyběla zde ani akvária s různými druhy rybiček, terárium se sklípkanem, chameleonem a dalšími plazy.

Žáci 3. a 4. ročníku se ve stejný den v Technickém muzeu v Brně pod vedením IT odborníka věnovali v rámci inovativního vzdělávání aktuálnímu tématu – Kyberbezpečnosti. Workshop byl zaměřen na bezpečné využívání internetu, sociálních sítí i celkovou orientaci v online světě.

Součástí výuky mimo školu byla i komentovaná prohlídka muzejní expozice Výpočetní technika, která se věnuje vzniku a historickému vývoji počítačů.

Závěr návštěvy Technického muzea patřil nákupu upomínkových předmětů.